почивка в Диневи Ризорт

 • ДИНЕВИ РИЗОРТ е новоизградено курортно градче, което обединява 40 ваканционни апарт-комплекса в Св.Влас, разположени на първа, втора и трета линия до плажа. Това е различното място по Южното Черноморие, курорт от по-висок стандарт, с клубна атмосфера и индивидуализъм, оазис от зеленина и ‘карибски’ плажове. Изграждането на курорта е в традиционна българска архитектура, която съжителства с най-красивото и модерно яхт пристанищеу нас, Марина Диневи.

  Централизираното управление и наличието на всички услуги за живеене и почивка ни дава основание да разглеждаме ДИНЕВИ РИЗОРТ като отделна дестинация – сред най-значимите по Черноморието ни и която завинаги промени облика на Св.Влас.

 • В 2003 година, осъзнавайки природните предимства на Св.Влас двама братя, Динко Динев и Йордан Динев, започват първи в България да инвестират във ваканционни жилищни комплекси от затворен тип, които включват апартаменти с 1 или 2 спални, студиа, пентхауси, семейни вили.

  За разлика от плътното застрояване на Сл.Бряг обаче, те развиват Св.Влас по кардинално различен начин. Създават напълно завършен малък град до морето с много зеленина и свободни пространства. Дават му фамилията си, Диневи Ризорт, и открито застават зад ценности на родолюбие и семейственост. Градчето се състои от 40 апарт- комплекса с развита инфраструктура, всички услуги за живеене и почивка, и  централизирано управление. Изграждането е във ваканционен стил,  вдъхновен от българските традиции – не повече от 5 етажа, бели и спокойни фасади обърнати към морето, съчетание на камък и дърво с живописни детайли и балкони-арки. Неслучайно първият комплекс се казва Манастира, с осветен  малък параклис в памет на древния манастир на същото място. Зеленината е навсякъде. Всички комплекси имат обширни градини обгърнали басейните и криволичещи пътеки сред цветята. Заради амфитеатралното разположение дори апартаменти на втора  и трета линия имат гледка море и гледка към хоризонта, осеян със светлините на Сл.Бряг и Несебър. Вечерната гледка към хоризонта е изумителна.

 • Кулминацията на Диневи Ризорт е яхтеното пристанище Марина Диневи – най-съвременния порт в акваторията на Черно море и всеизвестен булевард за разходки край яхтите и плажа. Това е хитово място за посещения с избор от 8 първокласни ресторанта, 3 нощни клуба, бутици и други забавления. Марина Диневи се утвърди като висококатегорийното място за забавления на южното ни Черноморие и е с ключово значение за развитието на курорта.

  • над 40 апарт-комплекса на първа, втора и трета линия море, с общо над 30 плувни басейна и 15 заведения за хранене;
  • 2 първокласни плажни ивици със Син Флаг, с обща дължина 3 км и с Карибска визия;
  • Бутиков хотел ‘Палас-Марина Диневи’*****, на самия крайморски булевард;
  • открит амфитеатър с 400 места и професионално оборудване;
  • Алея на Славата на яхтеното пристанище, с барелефите на Левски и Ботев, и на още 11 чуждестранни героя от нации, свързани със Св.Влас и страната ни;
  • православна църква с мощи на двама светци и осветена от самия Вселенски патриарх през 2010;
  • спа-център върху 600 кв м с калолечение и всички масажи & терапии;
  • развит бизнес с отдаване под наем на лимузини и чартиране на собствени яхти, включително най-голямата яхта под български флаг, Ferretti 830;
  • казино, медицински център, 3 супермаркета, денонощна охрана на цялата територия, детски площадки, магазини и бутици, анимационна програма за деца и възрастни.
 • Така изграден и с всички услуги на едно място Диневи Ризорт няма аналог в България. Това е едновременно първокласното място за яхтинг, нощен живот и гурме, висококатегорийно жилищно градче и  ‘хотел’ за лятна почивка. Това е и място за избор на втори дом, като сигурна и ликвидна инвестиция.

  За нас е важно да разберете, че Диневи Ризорт се изгражда не като комерсиален проект, а като семейно място с най-доброто за живеене и за почивка, за свободолюбиви хора с добър вкус и дълбока душевност, за семейства с предпочитание към индивидуализъм и спокойствието. 

  От смелата мечта на двама родолюбиви българи само за 12 години развитие това място има амбицията да се сравнява с утвърдени и първокласни дестинации от цяла Европа и да бъде наричано българското Сен Тропе. И така, фамилната компания продължава да изгражда Диневи Ризорт като най-перспективната клубна дестинация на черноморското крайбрежие – от Молдова на север, до европейска Турция на юг.

почивка в Свети Влас

 • СВЕТИ ВЛАС е най-бързо развиващия се летен курорт в България. Градчето е сгушено в източните дялове на Стара планина, но и на самия морски бряг и е част от  туристическия мегаполис  Равда – Несебър – Сл.Бряг – Елените , обединяващ най-популярните дестинации за лятна почивка в България.

 • Макар само на разстояние от 4 км, докъм 2000 година Свети Влас е все още в сянката на Слънчев Бряг. Градчето обаче е уникално по своята същност, по няколко причини:

  • Свети Влас е свято място. На това място са съществували не няколко, а 29 средновековни манастира и книжовни центъра. Според историци Св.Влас е и най-старото населено място в тази част на страната. Градчето е кръстено на древен природолечител и закрилник на семейното огнище;
  • Природното богатство на Св.Влас е в рядкото съчетание на море и планина, единствено по рода си сред черноморските ни курорти. Последните дялове на Стара планина се спускат плавно до отлична плажна ивица от фин пясък и постепенен вход в морето.Планинските и морски въздушни маси се смесват в специфична комбинация, която пречиства въздуха и прави балнеолечебния климат тук подходящ за лечение на дихателната система и алергии през цялата година. Не случайно Св.Влас е обявен за климатичен курорт още през 1963 година и остава единствен такъв в България. И още – курортът е с изцяло с южно изложение, заради което получава повече директно слънцегреене през лятото и преходните сезони и остава защитен от планинския масив в гръб.

  Природното съчетание ‘море и планина’ е толкова уникално, че жители и гости на Св.Влас говорят за неговата ‘неповторима аура’ и ‘удивителна  енергия’. Всички гости забелязват благоприятното въздействие на климата особено върху децата  при по-дълъг престой – децата дишат по-леко, подобряват апетита и жизнеността си, и са по-здрави през цялата зимата.

 • Свети Влас е лесно достъпен по въздух, суша и вода (карта):

  • 30мин път до най-близкото летище в Бургас (BOJ) с редовни и чартърни полети от цяла Европа в периода май-септември; с WizzAir полети до Лондон и RyanAir полети до 10 дестинации
  • 3 часа път по новата автомагистрала до столицата София и най-голямото летище в БГ SOF
  • 2,5 часа с кола до летище Букурещ (OTP) в Румъния
  • 4 часа път с кола до летищата в Истанбул и само 2,5часа път до най-новото летище в Турция, близо до границата ни
  • Св.Влас е достижим с яхта или кораб по вода
 • Така изграден и с всички услуги на едно място Диневи Ризорт няма аналог в България. Това е едновременно първокласното място за яхтинг, нощен живот и гурме, висококатегорийно жилищно градче и  ‘хотел’ за лятна почивка. Това е и място за избор на втори дом, като сигурна и ликвидна инвестиция.

  За нас е важно да разберете, че Диневи Ризорт се изгражда не като комерсиален проект, а като семейно място с най-доброто за живеене и за почивка, за свободолюбиви хора с добър вкус и дълбока душевност, за семейства с предпочитание към индивидуализъм и спокойствието. 

  От смелата мечта на двама родолюбиви българи само за 12 години развитие това място има амбицията да се сравнява с утвърдени и първокласни дестинации от цяла Европа и да бъде наричано българското Сен Тропе. И така, фамилната компания продължава да изгражда Диневи Ризорт като най-перспективната клубна дестинация на черноморското крайбрежие – от Молдова на север, до европейска Турция на юг.

 • Плажовете в Св.Влас са общински,  общодостъпни и охраняеми. Две широки  естествени пясъчни ивици започват от всяка страна на яхтено пристанище Марина Диневи, навсякъде входът в морето е плавен, а морското дъно е пясъчно и чисто.  Карибската визия на плажовете идва от дървените шезлонги, чадъри от папрат, плажни ‘люлки’ от дърво и плажни спални със стабилен покрив над меки диванчета и масичка.  

  Плажовете на Св.Влас са  отличени със  ‘Син Флаг’, европейският стандарт  за гарантирана чистота и добро качество на услугите на плажа.  50% от плажа е свободна територия за плажуване.  На плаж Ла Плая (пред комплекс ‘Арена’) се намира детския ни кът за анимация, отворен всеки ден между 9.30 и 13.30ч. Около същия кът се провеждат и някои от заниманията за възрастни, част от анимацията  – водна гимнастика, бийч гимнастика, активности за деца и родител и други приятни летни занимания.

 • Освен  добрите бийч барове и ресторанти на плажа има голям център за водни спортове- водни колела, кану, слайдери, водни джетове, батути, ветроходно училище за деца и възрастни. И още, на плажа има голям масажен център, игрище за плажен волейбол, пункт за медицинска помощ.

 • Гостите на Диневи Ризорт, които резервират почивката си през този сайт или по телефон/мейл или чрез някои от партньорите ни  получават по 1 безплатен чадър и 1 безплатен шезлонг на плажа на апартамент на ден.  

  Редовната цена е 8 лв на ден за чадър и 8лв на ден за шезлонг.

Видео

яхтено пристанище Марина Диневи

 • МАРИНА ДИНЕВИ е името на яхтеното пристанище в Св.Влас, най-съвременния порт в акваторията на Черно море.  Модерното съоръжение разполага с всички условия за пребиваване и подръжка на над 300 яхти, включително и на яхти с кралски размер над 25м дължина.  

  Яхт-инфраструктурата включва още административна сграда, сервизен център, магазин за яхт принадлежности и екипировка.

  Към уебсайта на Марина Диневи   http://dinevimarina.ru/

 • Марина Диневи бе първото яхт пристанище в България, което разработи и утвърди яхт-чартирането като професионална услуга у нас. От Марина Диневи се чартират няколко яхти, включително една от най-големите яхти под български флаг, Ferretti 830. 

  За спокойствието на гостите по време на круиза се грижи професионално подготвен екипаж. Високото ниво на обслужване затвърди имиджа на Марина Диневи на елитно пристанище, гордост за Св.Влас и цялото крайбрежие.

 • До яхтите на кея ще видите Алеята на народите с12 барелефа на герои от националности, с отношение към България и най-вече към Свети Влас. Първите два барелефа са на българските герои Левски и Ботев, открити на 3 март 2008.

  Чуждестранните гости тук с удоволствие откриват на Алеята своя национален герой и чувстват Свети Влас близък до ценностите си.  Този амбициозен проект в развитие няма аналог в страната и показва духа на глобализъм  на Св.Влас

 • Всеизвестният булевард на Марина Диневи е любимото място за разходка край плажа на гостите на града и е с ключово значение за развитието на курорта.

  Това е и хитово място за нощен живот и гурме преживявания с избор от 8 гурме ресторанта, 3 нощни клуба, бутици и други забавления. Тук се намира 5-звезния хотел ‘Палас-Марина Диневи’ и Казино Беладжио.

  Винаги нещо се случва на Марина Диневи. Сред ежегодните събития на Марината са Международна регата Св.Влас, Награда за журналистика Св.Влас, Фестивал на изкуствата Св.Влас, Ретро Рали, Премиум Рали София – Св.Влас, ВИП партита и други събития.

  Да си на Марината вечер, срещу светлините на Несебър и Сл.Бряг на хоризонта, носи усещането че си в по-привилегированата част на залива.

Видео

почивка в Слънчев Бряг

 • Гордостта на всеизвестният  български курорт на Черно море е дългата 10 км плажна ивица, която се простира от старинния Несебър до модерното яхтено пристанище  на Свети Влас.

  407км източно от София

  280 км източно от Пловдив

  40км северно от Бургас

  Най-близки летища до Слънчев Бряг: Бургас (BOJ) 30 км, Варна (VAR) 90 км

 • Любимо място за семейна почивка, днес курортът е известен и с активния си нощен живот, който привлича туристи от цял свят – ресторанти, плажни барове и дискотеки, търговски центрове, открити пазари, най-големият аква парк в България, дългия крайморски булевард и още безброй забавления и летни спортове за всички вкусове и възрасти.

 • Само на 4км от Слънчев Бряг се намира старинният град Несебър, считан за един от най-старите градове в Европа и паметник на ЮНЕСКО.  23 църкви и паметници на културата  са събрани върху малък полуостров в Черно море, свързан чрез тесен провлак с новата част на града. 

  Днес старинният Несебър се стреми да запази романтичната си атмосфера с тесни павирани улички, малки площади, двуетажни къщи с каменна основа и еркери, магазини за сувенири и механи, всички те в прегръдката на заобикалящата ги морска шир.

 • Вижте апарт-комплекс ‘Сън Вилидж’ в Слънчев Бряг – удобни апартаменти за 4 – 6 човека на 700 м от плажа в известния курорт.

 • Pamporovo
 • Pamporovo
 • Pamporovo
 • VIK_9982

почивка в Пампорово

 • Пампорово е най-слънчевия ни зимен курорт. Той е и трети по популярност ски-курорт в България. Намира се сред мистичната и красива природа на Родопите.

  220 км южно от София, 85 км южно от Пловдив, 260км югозападно от Бургас и Св.Влас
  Най-близки летища до Пампорово – Пловдив (PDV) 85 км, София (SOF) 220 км

 • Зимата в Пампорово е мека, без резки температурни амплитуди и без опасност от лавини. Снежната покривка достига 140 – 150 см. Най-важното е, че над 100 слънчеви дни преобладават в периода декември-март.

 • Общата ски-зона Пампорово-Мечи чал разполага  са 39 км писти за алпийски дисциплини с различни трудности, 30 км. писти за дълго бягане, множество ски училища и гардероби. Почти всички ски писти в Пампорово започват от връх Снежанка, при надморска височина между 1926 м и 1400 м. Преобладават пистите за начинаещи и средно напреднали скиори, заради което Пампорово е много подходящ за семейства-скиори и обучение на деца.

 • Ски-център Студенец се утвърди като по-прогресивната и търсена зона за настаняване в Помпорово, в сравнение с центъра на курорта.  Освен близостта до пистите на Студенец са новоизградените хотели и апарт-комплекси,  с всички услуги и търговски части.

 • Комплекс ‘Гранд Манастира’ e сред популярните хотели на Студенец. В горната си част комплексът има ски-изход към зелената писта за четириседалковия лифт, а пред паркинга на комплекса се намира учебна писта с влек за начинаещи скиори и забавление с шейни.

Видео