• Pamporovo
  • Pamporovo
  • Pamporovo
  • Pamporovo

почивка в Пампорово

Пампорово е най-слънчевия ни зимен курорт. Той е и трети по популярност ски-курорт в България. Намира се сред мистичната и красива природа на Родопите.

220 км южно от София, 85 км южно от Пловдив, 260км югозападно от Бургас и Св.Влас
Най-близки летища до Пампорово – Пловдив (PDV) 85 км, София (SOF) 220 км

Зимата в Пампорово е мека, без резки температурни амплитуди и без опасност от лавини. Снежната покривка достига 140 – 150 см. Най-важното е, че над 100 слънчеви дни преобладават в периода декември-март.

Общата ски-зона Пампорово-Мечи чал разполага са 39 км писти за алпийски дисциплини с различни трудности, 30 км. писти за дълго бягане, множество ски училища и гардероби. Почти всички ски писти в Пампорово започват от връх Снежанка, при надморска височина между 1926 м и 1400 м. Преобладават пистите за начинаещи и средно напреднали скиори, заради което Пампорово е много подходящ за семейства-скиори и обучение на деца.

Гранд Манастира, заедно със съседните два комплекса (Манастира 1 и Манастира 3), с паркинга и изградената инфраструктура и услуги формират Диневи Ризорт в Пампорово.

Тук има общо 4 отлични ресторанта, 2 плувни басейна, нощен бар с жива музика, супермаркет, боулинг с игри, ски-гардероб и ски-училище, детски клуб, фитнеси и големия Парадайз Спа център. Всички удобства са на една ръка разстояние и най-важно, че са на крачка от ски-център Студенец и основния лифт до връх Снежанка.

Ски-център Студенец е по-прогресивната зона на курорта, в сравнение с центъра на Пампорово. За гостите на курорта това е по-предпочитано място за настаняване, заради близостта си до пистите, новоизградените комплекси и условия за активен зимен отдих и спортове.

Оферти

No special offers currently available.